tisdag 3 maj 2016

Eurovision Song Contest 2016 i Stockholm Deltävling 2

Så har bidragen äntligen kommit, som jag har längtat. Jag kommer som vanligt att kommentera alla bidragen. Vill dock förtydliga att detta är min privata åsikt som amatör tyckare, jag gör detta för mitt eget höga nöje. Sen vill jag också be om ursäkt på grund av stavningen på vissa bidrag, har inte de rätta bokstäverna. Det första stycket är min spontana reaktion, medan stycke två är baserat på flera lyssningar.

1: Lettland - Justs - Heartbeat

Påminner starkt om Frans låt! Men med lite högre tempo och sång, rätt trist.

Nä inte särskilt bra låt, den har vibbar från tidigare låtar från 2000-talet. Favorit är utan tvekan Beautiful song från 2012.


2: Polen – Michał Szpak – Color of your life

Gillar den här balladen, vacker sångröst och melodi. Känns 80-tals ballad när den är bra, hoppas den låter så här live! Hoppas den går vidare!

Det här är min favorit från deltävling 2 tycker fortfarande att den är fantastiskt vacker och jag blir alldeles varm av den. Hejja Polen.

Favorit är möjligtvis den med alla bara bröst My slowianie-we are Slavic.

3: Schweitz - Rykka - The last of our kind

Skeptisk först men jag tror den kan bli farlig, liknar Österrikes bidrag lite och hon påminner om Anna Bergendahl fast bättre.

Den blir bara bättre och bättre, den kan bli farligt. Min absoluta favorit är You and Me från 2013. Även hunter of stars från 2014 är bra.

4: Israel – Hovi Star – Made of stars

Jag brukar vara svag för Israels bidrag och hoppas att jag är det I år igen. Inte så förtjust i år, den är vacker och han har fin röst som påminner om en av killarna i Il volo i fjol. Trist att han inte sjöng något på Hebreiska.

Israel har alltid varit ett av mina favorit länder och en av anledningarna till att jag ser på ESC, i år har de en fantastiskt vacker låt. Tycker som tidigare att den påminner om Il volo, och jag tycker Hebreiska är väldigt vackert i sång.

5: Vitryssland - IVAN – Help you fly

Okej låt med även den datoranimerad bakgrund, kommer försvinna i mängden. Fast jag kan inte låta bli att gunga med i musiken.

Den här låten växer med tiden, jag gillar den. Sen tycker jag att han påminner om min yngsta systerdotter, om hon var kille så skulle hon se ut sådär. Favoriter är I love Belarus från 2011 och Time från 2015.

6: Serbien – Sanja Vučić ZAA – Goodbye (Shelter)

Låten är bra men hon ser ut som hon får elchocker och spasmer. Men härliga toner från balkan som jag är så svag för, men för lite.

Nja, den är för lite och den har inget bra tempo. Men de ljuva tonerna av flöjt sen har den fina partier. Favoriter är Cipela från 2009 och Ovo je Balkan 2010.

7: Irland – Nicky Byrne - Sunlight

Hello Boyzone med Måns video, tja den duger men tror inte den kommer gå bra. Det ska väll vara på gamla Westlife fans.

Även denna blir bättre allt eftersom, dansvänlig och behaglig men tror inte att den är en vinnare. Även Irland har haft många bra låtar.

8: Makedonien – Kalopi - Dona

Den enda kred jag kan ge är att hon sjunger på Makedoniska, år 2012 var hon med i ESC. Tyckte jag kände igen rösten.

Ingen bra låt men ändå inte urusel, bra tepaus och fylla på med chips. Favorit var 2015 års låt Autumn Leaves.

9: Litauen – Donny Montell – I´ve been waiting for this night

En ljusröstad pojke med en typ av ballad/pop. Han är söt men det påminner om Justin Bieber.

Inte på långa vägar det sämsta som de har skickat. Det är bra. Favorit så var väll Love is blind okej om jag inte minns fel.

10: Australien – Dami Im – Sound of Silence

Tycker det är spännande att Australien får vara med, dom hade en väldigt populär låt ifjol. I år kommer de med en mer ESC låt, väldigt bra men tror inte att den kommer gå lika bra som ifjol.

Hon sjunger bra och låten är lättsam, tror inte på den men vad vet jag. Jag hoppas att det kan bli en typ av ESC i Asien som våran vinnare kan möta deras eller typ så. Har ingen favorit.

11: Slovenien - ManuElla – Blue and Red

Lite udda låt, känns väldigt 1990-tal, lite countrypop. Känner mig lite velande om vad jag verkligen tycker.

Det är verkligen countrykänsla i den här, typ Shania Twain. Lättsam och trevlig. Har ingen favorit som jag kan säga så här på rak arm.

12: Bulgarien – Poli Genova – If love was a crime

En mild låt som inte sticker ut hon låter lite som Miss Li och hon liknar lite Nina Dobrev.

Hon tävlade redan 2011 med låten Na inat och då tog hon sig inte till final. Favorit är Samo shampioni från 2012.

13: Danmark – Lighthouse X – Soldiers of love

Undrar om det blir en tredje gång där Danmark vinner i Sverige? Ett danskt EMD, har extremt svårt att tro att de kommer komma högt, det är så trevligt som vilket pojkband som helst. Jag har tyvärr som krav på ett pojkband (gubband) att dom ska i alla fall ha en snygg kille. De här är mer som de där som var i Melodifestivalen här i år, Tommy, Patrik och Uno…

Den är dansvänlig och inte komplicerad alls. Favorit är Fra Mols til Skagen från 1995.

14: Ukraina - Jamala – 1944

Det här är nog det sämsta i hela ESC, försöker hitta något jag gillar. Kanske de brinnande rosorna i bakgrunden!!

Det här ÄR det sämsta på länge…. Det är en låt om hur hennes farmor blev deporterad i efterdyningarna av Krimkriget. Favoriter från Ukraina är Wild dances 2004 och Dancing lasha tumbai.

15: Norge – Agnete – Icebreaker

Börjar si så där men den tar sig, hon skriker högt i alla fall.

Den är riktigt bra i refrängen och den kan bli farlig. Favorit A monster like me 2015-

16: Georgien – Nika Kocharova and Young Georgian Lolitaz – Midnight gold

Det är ju i alla fall annorlunda på ett inte så dåligt sätt, fast det är inte bra heller.

Udda är ordet och känns spontant urdåligt och den känns bara sämre och sämre. Favorit är I´m a joker från 2012.

17: Albanien – Eneda Tarifa – Fairytale

Bra röst men lite knepig låt, det är så många lika låtar i år.

Efter förra låten så är det här makalöst bra, men den är nog inte bra nog för att komma högt i år. Favorit är Identitet från 2013.

18: Belgium – Laura Tesoro – What´s the pressure

Påminner om under pressure med Queen, ett bra slut på en blek kväll.


Belgiens svar på Amy Diamond och den är svängig, kan komma högt för att den är i slutet och det är flera sämre låtar innan. Jag har alltid haft svårt för både Belgien och Nederländerna så ingen favorit här heller.

Inga kommentarer: