torsdag 14 mars 2013

Det var visst en evighet sen sist!

Kan inte riktigt svara på varför det blivit så, men skyller lite på byte av telefon.
Har inte riktigt kommit i fas med bloggandet från den än, men har nu bestämt mig för att ta mig i kragen och börja igen.

Nu börjar vi närma oss min favorit tid igen Eurovision-tiden! Det är ESC veckan och December som är något av högpunkterna på året, för hur kan man inte älska färgerna, glädjen och musiken.

Vi har ju som de flesta redan vet precis haft finalen av Melodifestivalen och jag är riktigt besviken på att Robin vann. Tycker inte att han är bra och känner inte att han tillför direkt något alls. I och för sig så hade inte Sverige direkt några bra bidrag alls i år.

Jag har för mitt eget höga nöjes skull börjat kolla igenom tidigare års tävlingar av ESC, det är riktigt roligt och i och med att jag nu har kommit in på 1990-talet så är det många åh och ah och just det ja. I bland undrar man bara hur tänkte dom nu!? och hur kunde inte den här låten vinna, eller hur kunde den här vinna!!

Så fort som alla bidragen till årets tävling är klar så ska jag börja lyssna igenom dem och göra min vanliga kommentering av bidragen, jag gör det för att jag tycker det är roligt.
Har ju insett att min musiksmak när det gäller ESC är i det stora hela avikande från vad de flesta andra i min omgivning tycker, vilket det finns en del som har svårt att förstå.

Men så här är det i alla fall:

1: Jag gillar oftast låtar med flöjt, dragspel och stränginstrument!
2: Finska, hebreiska och andra inhemska språk är fina till rätt melodi, däremot gillar jag för det mesta inte Portugisiska och holländska.
3: Man behöver inte sjunga rent för att jag ska gilla det, bara man är innerlig.
4: snygga killar är ett plus, även om dom inte är vackra i andras ögon.
5: Att bli underhållen är viktigare än att allt är snyggt och stramt! Hellre Ukrainas discokula än en smäktande ballad.

Visst det är en musiktävling, men jag tycker det är än mer underhållning.

Tjing!