lördag 23 april 2011

Påskmiddag!?


Tycker nog inte att surströmming platsar som påskmat! Eller som mat över huvud taget.

onsdag 20 april 2011

Snacka om vårtecken!


Underbara maskrosor blommar mitt i stan!

måndag 18 april 2011

Eurovision Song Contest 2011 i Düsseldorf deltävling 1!

Så då var det dags igen att ladda upp inför årets stora händelse ESC, jag kommer som vanligt att kommentera alla bidragen. Vill dock förtydliga att detta är min privata åsikt som amatör tyckare, jag gör detta för mitt eget höga nöje. Sen vill jag också be om ursäkt på grund av stavningen på vissa bidrag, har inte de rätta bokstäverna.


Bidrag 1: Polen – Jestem – Magdalena Tul

En riktigt bra början på deltävlingen! Hon sjunger på polska och det stör inte alls, bra tempo och vackert sjunget. Om det nu kommer att låta så här i tv! Sen var hon riktigt söt, kanske något för maken att vila ögonen på. Den här tror jag på, fastän jag inte hört fler låtar än Sveriges. I´m going wild!!

Bidrag 2: Norge – Haba Haba – Stella Mwangi

Ännu en glad upp tempo låt, man vill liksom dansa med lite. Reggae låt med rytm och lätt sjungen text. Fasen Norge kan ju bli farliga dem med, med det här tempot kommer ju jag att gilla alla.

Bidrag 3: Albanien – Feel the passion – Aurela Gace

Den första lugna låten, sjungen av en kvinnlig Siggy Stardust. Knepig låt, lite rockballad stuk. Hon skriker ganska mycket, men det är inte aj vad jag slog tån skrik utan mer balanserat.

Bidrag 4: Armenien – Boom Boom – Emmy

Boom boom schacka schacka det var en söt låt, med fina nödrim. Disco dunka dunka med docksöt tjej som piper fram låten. Jag tror att Mr Eric Saade kommer att försvinna i mängden av popdängor, fast jag är ganska glad om inte allt för många hakar på Lena och Satellite trenden.

Bidrag 5: Turkiet – Live it up – Yüksek Sadakat

Hårdrockgitarrer med Anders Bagge på sång. Musiken är härligt hårdrockig och sången är bra, en klar och ren röst. Tror att maken kanske kommer att gilla det här. Hoppas att den här tar sig till finalen, och att det låter lika bra i tv:n.

Bidrag 6: Serbien – Caroban – Nina

Austin Powers tema på artisten, som sjunger på sitt originalspråk. Jämfört med de tidigare låtarna så är den här ganska seg och trist, men det är inte en dålig låt. Här blir det nog 1:a toa pausen för mig.

Bidrag 7: Ryssland – Get you – Alexej Vorobjov

Lite ryskt ögongodis till mig! Den låter som Dannys och Erics låt, fast han är inte så bra sångare. Tror inte så mycket på den här låten, fast den växer nog med tiden.

Bidrag 8: Schweiz – In love for a while – Anna Rossinelli

Första efterapningen av Tyskland bidrag, en riktigt trevlig trudelutt. Fast jag lessnar efter en kort stund, hoppas och tror att den här rycker fortare än en fis i storm.

Bidrag 9: Georgien – One more day – Eldrine

En mörk och lite tyngre låt, lite hard rock och rap mixat. Inte dum alls, det är ett bra år hittills i år. Sångerskan ser lite ut som Amy Winehouse.

Bidrag 10: Finland – Da Da Dam – Paradise Oskar

Den lugnaste låten hittills, en kille med sin gitarr. Vacker men så tråkig, risk att jag somnar.


Bidrag 11: Malta – One life – Glen Vella

Eurodisco med en sockersöt kille. Det låter lite som Wham, med ett budskap om att älska en som man är. Känns gammalmodigt, tror inte på den här.


Bidrag 12: San Marino – Stand by – Senit

En resereklamfilm med vackra vyer over San Marino, med smäcker sång. Låten känns som en 80-tals ballad för mig, borde inte ta sig vidare. Men även denna är vacker, tycker deltävling ett håller bra standard.


Bidrag 13: Kroatien – Celebrate – Daria

En Charlott Perelli låt, med en tjej som ser ut som en överväxt Britney Spears. En mitten låt som inte sticker ut nog. Kommer nog inte vidare.


Bidrag 14: Island – Coming home – Sjonni´s friends

En härlig låt som sticker ut med sitt sköna gung, lite Country vs The Playtones. Ett behagligt avbrott på allt poppande, utan att vara en trist ballad. Kommer nog att heja lite extra på dessa pojkar. Men är Skavland med i deras grupp!? Tydligen så skulle denne Sigurjon (Sjonni) Brink sjunga den här sången, men han avled den 17 januari. Så hans familj och vänner bestämde att de skulle hedra honom med att sjunga låten i stället, så vackert.


Bidrag 15: Ungern – What about my dreams? – Kati Wolf

En riktig dunka dunka, med en Celine Dion låtande tjej. Det är svårt att bedöma då det är riktiga musikvideos ibland, det låter bra här. Men håller rösten i verkligheten!?


Bidrag 16: Portugal – Luta É Algeria – Homens Da Luta
Årets första ploj låt! En ganska enkel låt med skönt sound, typ en kampsång eller protestlåt. Varför sångarna ser ut som någon typ av Village People förstår jag inte. Den kan bara inte komma vidare.

Bidrag 17: Litauen – Cést Ma Vie – Evelina Sasenko

En dö trist ballad, med en massa pip. Riktig Disney musik, fy bubblan för en sådan låt så sent in i start fältet. En garanterad kisspaus.

Bidrag 18: Azerbaijan – Running scared – Ell/Nikki

Man kan nog förlänga den där kisspausen, fast den här duetten är betydligt bättre.

Bidrag 19: Grekland – Watch my dance – Loucas Yiorkas feat. Stereo Mike

Här rapas det, men blir betydligt bättre när sången börjar. Gillar allt grekiska lite, men låten är jätte tråkig. Det känns som allt dåligt hamnade i slutet av tävlingen, tänk om deltävling 2 suger fet hårig kamelpung!!?? Då blir jag jätteledsen.