lördag 29 november 2008

Vill ha!


Är sjukt förälskad i dessa tomtar som kvinnan brevid oss i Kuben säljer! Äkta hantverk, allt från skor till ansikte är hand gjort. Men de kostar 600kr styck.

onsdag 26 november 2008

Peppermint brittle


Det här godiset jag gjorde i veckan! Nu sitter jag på bussen någonstans mellan Butsjöböle och Sidensjö!

Mini biskvier!


Tänkte passa på och visa mina söta och farligt goda kakor, som jag bakade härom dagen.

tisdag 25 november 2008

Lika som Bär!?

Jag tycker dessa två är väldigt lika, men det är ju jag det....


måndag 24 november 2008

Selk´Bag

Jag vill ha en Selk´Bag, den ser dundermysig ut. Kan se mig sitta i den på kvällen och titta på tv, eller hos svärisarna på deras altan på nyårsafton....

http://www.coolstuff.se/SelkBag

Sen så har jag bakat!

Först testade jag ett itet recept på peppermint brittle.
Det var vit choklad med krossade polkagrisar i och på, rätt så gott. Skulle behövt mer mintsmak dock.

Sen har jag gjort mini biskvier, med lätt citronsmak. Inte så svårt, men fy bubblan vad kladdigt med den smälta chokladen. Sölade så friskt så jag såg ut som en treåring som hållit på med fingerfärg...

Kram

måndag 17 november 2008

Jaha då har Wernblom slutat!


Och hans namn hänger i taket! En gripande cermoni, fasten jag inte e modoit så berörs jag av denne gamle slitvargen! Kommer sakna vrång werner!

söndag 16 november 2008

Vinter!!


Snöfall hela dan igår och klart väder med minusgrader under natten har gett oss underbart vinterlandskap. Hoppas att snön får ligga kvar bara!

lördag 15 november 2008

Snö!


Liten uppdatering!

Tänk om vi kunde....


Ha det här vädret på julafton! Mer snö tack! Stora drivor med snö, 1 meter ungefär vore lagom. Kanske lite mindre!

fredag 14 november 2008

Hej hopp....

Long time no see! Har haft fullt upp, så jag har inte hunnit sätta mig och skriva nått....

Först så vill jag tacka Malin/Lillpiga för awarden jag fick från henne, the kick is Good!! som dom säger i Amerikansk fotboll!!!

Så vad har jag sysslat med nu då, när jag anser mig vara så upptagen...

Jo, först har jag blivit duktig!!! Har börjat gå 2 ggr i veckan på gym!! Vem kunde ana att jag äntligen skulle få ut fingrarna ur ****, bra sparkat Malin. Går måndagar och fredagar, så jag ska dit sen idag.

Hoppas bara det inte är så halt bara, förra veckan gick det glatt till kan jag lova. Bromsspår efter mina skor i minst två meter, och alla som sett mig gå (oavsett ev halka eller inte) vet att jag går JÄTTE sakta. Små stressade mot bussen när jag inser att vägen jag ska gå över är såphal!! Shit, kan jag vända om!? ska jag krypa, åla eller hoppas på turen!!??
Såg ut som jag var ute på tunn is eller nåt, kände efter med en fot sen s a k ta förde jag över tyngden på foten..
Tur nog så var det bara sträckan utanför huset som var hal.... Så nu i dag ska jag gå lite tidigare för det ser halt ut nu, det är snöblandat regn ute så....

Nåja, jag tränar cykling eller värmer upp med just nu 12 minuter cykel.
Sen har jag 4 arm/rygg övningar, var av 2 är med hantlar... Hihih fy vad de övningarna är pinsamma, de har ett speciellt "lösa vikter" rum. Så dit får jag pallra mig och stå där med mina ett kilos vikter. Här följer lite bilder på mig när jag tränar... Först är cyklingen...
Där kan man sitta och se på fyra TV apparater, me like....


Sen följer hantel träningen,
1:a lyft dra upp axlarna mot öronen och slappna sen av... Rolig övning när man är i samma rum som en hel hord Belgian blue kor :-/
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d2/BlancBleuBelge.jpg
2:an är vanliga bicepsböj.... Skojade med tränaren på genom gången att om ett år då ska jag lyfta den där!! och pekade på den tyngsta hanteln av alla i hela rummet, och han blev jätte glad och ropade High five vilket bra mål!! Fan jag skämtade ju!! här stod jag med min ett kilos, nog för att jag tänker öka tyngden... Men de där jätte klumparna känns långt borta....




Sen har vi maskin träningen, den är betydligt minre pinsam. är syns ju inte vikterna på samma sätt, om man inte kollar. Och är man ny och väldigt otränad, då ska man inte kolla... Jag gjorde den missen förra gången, på nr 4. 4:an går ut på att med raka armar, föra armarna rakt ut mot sidorna ( som en kram ). jag tar lägsta där vilket är 5kg, han som satt där innan tog 40kg!!!

3:an är att dra mot sig ett hantag som på minner om ett cykelstyre....

en efter det då är jag klar för dagen, det är inte mycket men det är något. Och riktigt roligt med, tanken är att jag ska lägga till på onsdagarna med.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Sen så har jag fullt upp med att fixa inför julen! julkort, julklappar och lite pynt. Hjälper min mor att göra lite saker åt henne till den 29, då vi ska sitta i Kuben i Långsele. Hon ska sälja pynt, pyssel och annat smått och gott. Ska vara hennes moraliska stöd under den helgen, alltid roligare att vara två... Sen blir det att skynda hem och juldekorera, det är ju 1:a advent den söndagen..

Vi sätter numera alltid upp allt pynt mellan 1:a och 2:a advent, även granen fixas. Men då är vi alltid snabb att plocka ner allt i januari också... Såg någonstans att det är mindre än 40 dagar kvar nu, stressad någon!?

------------------------------------------------------------------------------------------------

Sen en liten sida för alla Saloonälskare!!!

http://www.presentimport.se/index.php?cPath=346_347

Det där är western grejjor....

Kram

söndag 9 november 2008

mina halloween naglar..

Tänkte visa mina naglar som jag har nu... Tyvärr så är jag tydligen helt oförmögen att ta skarpa bilder på dem... Men det syns ganska bra ändå..


Kram

Halloween kalaset!!

Bättre sent än aldrig heter det väll.... Nåja här kommer lite om vårat halloween kalas som vi hade förra helgen..

Efter långt planerande så var äntligen dagen D här, lägenheten var pyntat å det huskligaste sätt. Spöken, spindlar, häxor och andra monster vart man än titta... Gillar halloween, det är den enda helg man inte behöver städa inför..... Damm och spindelväv förhöjer effekten....

Jag hade klurat länge på vilken mat jag skulle bjuda på, till slut föll valet på.

Drink tilltugg:



Samt mögelost fyllda vindruvor....

Alla fick en välkomst shot som hette Original Sin som består av Creme de menthe och Baileys...

Till varmrätt blev det, Tacopaj som jag hittade på Kryddburken: http://kryddburken.wordpress.com/2008/09/07/tacopaj-lyx/

Efterrätten var apelsinbakelser i form av en pumpa...
-----------------------------------------------------------------------------------------------

Vi hade även klätt ut oss, jag till ett skelett





Tycker själv att jag såg läskig ut, fast det var fasligt varm i den där masken och sen så såg jag dåligt utan glasögonen på. Så masken for ganska fort, för hur läskigt är det med skelett som bär glasögon!?!?

Lars han var en sån där du vet....




Det vill säga ingen har den blekaste aning om vad han var, men söt var han i alla fall....

Vi fick besök av Roger Pontare och Cleopatra ( L & H ), Harry Potter, Dracula och Bellatrix Lestrange! (J,O & K) Sen var Batman och Jokern på plats med!! (A & R)


Så det var riktigt roligt..... Tack för att ni ville komma och jag längtar till nästa år!!!

Kram

måndag 3 november 2008

To many players on ice!?


Troligen! Men nu var det lyckligtvis uppvärmning, å inte match. Skulle någon gång vilja få se en match med så här mycket spelare på isen!